Stadhuis VlaardingenFortuynlijke loungeFractiekamer VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Waalstraat 1 3131 CK Vlaardingen

Begroting 2018: Artikel in Groot-Vlaardingen

De begroting 2018 doet de fractie van VV2000/Leefbaar Vlaardingen denken aan Halloween. Het college kijkt met trots terug op de afgelopen 4 jaar. Die uitspraak vinden wij doodeng! Er is veel gebeurd de afgelopen 4 jaar maar het meeste was helaas niet positief!

“Niemand valt tussen wal en schip”. Wij begrijpen echt niet hoe het college deze uitspraak met droge ogen kan doen terwijl er niet wordt gemonitord en geëvalueerd. Ambities genoeg maar zonder monitoring weet je niet of je beleid nuttig is en weet je ook niet of er problemen bij zijn gekomen. Maar wel een voorschot nemen op de inkomsten van het parkeerbeleid volgend jaar, leuk potje om je binnenstad op te krikken want 2,6 miljoen euro is blijkbaar niet genoeg.

Daar waar andere steden, nu 3 jaar na de decentralisaties, de boel aardig op orde hebben gaat dit college ook een keer onderzoeken wat ze aan volksziekte nummer 1, eenzaamheid, moeten gaan doen. Stroomopwaarts functioneert voor geen meter want geen mens vindt een fatsoenlijke baan en elk jaar blijft het college er meer miljoenen instoppen.

Dat komt natuurlijk door een gebrek aan werkgelegenheid, waar dit college ook niets aan gedaan heeft. Maar daar praten ze liever niet over want ondernemers zijn schijnbaar hele lastige mensen. Men poogt mensen te betrekken bij hun stad, het probleem is alleen dat op de meeste projecten van dit college geen Vlaardinger zit te wachten.

Het college houdt alle melkkoetjes in stand maar geeft u er weer veel te weinig voor terug. Een klein snoepje hier en daar zodat u zoet blijft, maar structurele oplossingen blijven uit. De volgende grote decentralisatie, de omgevingswet, komt eraan en deze club weet nog niet eens wat de identiteit van onze stad is. Laat staan hoe de stad er over 20 jaar bij moet liggen.

De begroting 2018, de fractie van VV2000/Leefbaar Vlaardingen ziet Tricks geen Treats!