Stadhuis VlaardingenFortuynlijke loungeFractiekamer VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Waalstraat 1 3131 CK Vlaardingen

Voorjaarsnota 2016: Artikel in Groot-Vlaardingen

Vlaardings Wonderland

http://lovelace-media.imgix.net/uploads/8/5cae42a0-83ae-0132-43df-0ebc4eccb42f.png?

Alice in wonderland, wie kent het niet? De fractie van VV2000/Leefbaar Vlaardingen is er mee opgegroeid net als vele van u. Na het lezen van de voorjaarsnota 2016 hebben wij het gevoel in het konijnenhol gevallen te zijn en in een compleet andere wereld te zijn beland. 

Wij bevinden ons in een stad welke wordt bestuurd door mensen die voor elk idee een pot met goud uitdelen. Of het idee goed of slecht is voor de stad wordt niet onderzocht want de stad moet vooruit, zeggen ze. Als we niet opschieten zijn we te laat!

Wanneer Leefbaar Vlaardingen vraagt waar we dan te laat voor zijn komt er geen antwoordt. Ze weten het zelf niet, ze hebben alleen haast, zonder enige reden? Is er dan niets in deze stad waar haast bij gemaakt zou moeten worden vraagt u ons? Uiteraard! Het achterstallig onderhoud aan de straten en de riolering en het onderzoeken of alles in de zorg wel gaat zoals we het zouden willen maar dat zijn zaken die wij in de voorjaarsnota niet lezen. Daar doet dit college en deze coalitie niets mee, ja, uitstellen!

Voordat we ons realiseren wat er gebeurt zitten we aan een grote tafel, aan het hoofd een man met een gekke hoge hoed en een grote gouden ketting. Hij praat over de Burger Meester een project van deze stad. Iedereen met een idee moet komen praten, hij gaat dan zorgen dat het idee tot leven komt. Hij heeft al honderden ideeën verzameld, zo verteld hij ons.

Vol verwondering vragen wij hem waar hij de tijd vandaan haalt om met honderden mensen te praten, dan biecht hij op dat bijna al deze ideeën bij 17 mensen vandaan komen. Om het draagvlak in de stad te toetsen, daar heeft hij geen tijd voor want ook hij heeft haast.

We knipperen met onze ogen en staan in een kasteel. Om ons heen zien wij een arme bevolking die elke verdiende euro moet inleveren, die naast hun werk en zorg voor hun gezin ook moeten zorgen dat de culturele instellingen in de stad open blijven, voor hun bejaarde ouders moeten zorgen en niet mogen zeuren over vuile straten, wateroverlast en te weinig zorg. Want wie daar over klaagt, verliest zijn hoofd!

Soms liggen in Vlaardingen feit en fictie wel griezelig dicht bij elkaar.
Kijk de behandeling van de voorjaarsnota 2016 en oordeel zelf.