Stadhuis VlaardingenFortuynlijke loungeFractiekamer VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Waalstraat 1 3131 CK Vlaardingen

Voorjaarsnota 2017: Artikel in Groot-Vlaardingen

DE TITANIC

De stad vaart op een ijsberg af maar we staan er financieel goed voor, dus het is feest! Door boekhoudkundige trucjes en meevallers lijkt het alsof we er nu beter voor staan, maar is dat ook zo???

Al die nieuwe plannetjes lijken best aardig, maar helaas worden ze maar voor de helft uitgevoerd. Niemand in Vlaardingen betwist dat er wat moet gebeuren met de binnenstad of de Marathonweg maar natuurlijk niet pas in 2020, zoals in deze Voorjaarsnota staat! Wil je de binnenstad een echte impuls geven moet er snel wat veranderen aan het betaald parkeren. Maar die jaarlijkse € 500.000,-winst op parkeren kan men niet missen.

Verder lezend zien we dat de Stadsgehoorzaal, die een door de gemeenteraad gevraagd bedrijfsplan neerlegt, met een kluitje het riet in wordt gestuurd. De vrijwilligers van de Stads moeten het nog een jaartje vol houden want na de verkiezingen moet de nieuwe coalitie maar besluiten of de Stads open mag blijven. Wij noemen dat onbehoorlijk bestuur!

Het achterstallig onderhoud aan de straten is zo hoog opgelopen dat er jaarlijks € 1,3 miljoen geïnvesteerd moet worden om de bestrating op niveau “sober” te houden. Dit betekend dat u het aankomende jaar, ondanks de hoge gemeente lasten, gewoon uw nek mag blijven breken over scheve stoeptegels.

Er wordt grof geld uitgegeven om jongeren bezig en op het “rechte” pad te houden. Maar in de Westwijk wordt er alsnog door ontspoorde jongeren met lammetjes gegooid alsof het een olympische sport is. Volgens VV2000/Leefbaar Vlaardingen werkt het niet. Geen geldverslindende projectjes maar handhaven, alleen hebben we daar helaas niet genoeg politieagenten voor!

Maar goed, het is feest en het college proost met bier en wijn. VV2000/Leefbaar Vlaardingen vraagt zich af waarop ze proosten. De ijsberg komt steeds dichterbij en het college heeft geen idee naar welke kant het roer om moet.

U kunt zelf vast wel bedenken wie er het eerst in de reddingsboot zit wanneer het fout gaat. U en de fractie van VV2000/Leefbaar Vlaardingen in ieder geval niet!