Stadhuis VlaardingenFortuynlijke loungeFractiekamer VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Waalstraat 1 3131 CK Vlaardingen

Digitaal en Smart

Onze maatschappij wordt steeds meer digitaal. Online shoppen en communiceren is geen trend, maar een vanzelfsprekendheid.

Gegevens in de lucht

Met deze digitalisering van de maatschappij komen ook kansen voor Vlaardingen en haar inwoners. Door slim gebruik te maken de gegevens die nu door de lucht vliegen kunnen ook problemen worden opgelost die je niet zou verwachten. Denk bijvoorbeeld aan sturing  van de verkeersdrukte door stoplichten aan te sturen of advies routes weer te geven op basis van de drukte op de weg of luchtkwaliteit. Het  monitoren van drukte bij evenementen, wat kan helpen bij het werk van de beveiliging of de hulpdiensten.

Smart City

Deze zogenaamde "Smart City" toepassingen kunnen Vlaardingen ondersteunen in het leefbaarder maken van uw omgeving. Als Vlaardingen niet achter wil blijven of wil voorkomen om in de toekomst veel meer te moeten investeren dan nodig, moet nu gekeken worden welke innovatieve technologieën Vlaardingen kan gebruiken om verbeteringen aan te brengen in de stad. Hulp (denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een sensor) van burgers is hierbij cruciaal.

Leren van anderen

Wel moeten we scherp blijven opdate we het wiel niet opnieuw uitvinden. Door het hele land doen gemeenten al projecten met een smart karakter. Daar kan Vlaardingen van leren en profiteren, dat scheelt een hoop tijd en geld.

!

  • Vlaardingen  maakt optimaal gebruik van digitale mogelijkheden
  • Vlaardingen wordt smart en maakt gebruik van de digitale gegevens die vrij  beschikbaar zijn
  • Vlaardingen bereidt zich voor op het invoeren van de nieuwe omgevingswet in 2021