Stadhuis VlaardingenFortuynlijke loungeFractiekamer VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Waalstraat 1 3131 CK Vlaardingen

Natuur en recreatie

De Broekpolder

Jaren geleden heeft VV2000/Leefbaar Vlaardingen de strijd gewonnen om de Broekpolder groen te houden en daar zijn wij nog steeds heel erg blij mee. Inmiddels beheert de coöperatieve vereniging Broekpolder het hele gebied, zij hebben de polder zo ontwikkeld dat jong en oud kan genieten van dit prachtige gebied en daar mogen zij trost op zijn. Wij volgen eventuele nieuwe ontwikkelingen met veel belangstelling.

Eindelijk zwemmen in de Krabbeplas

De Krabbeplas wordt eindelijk blauwalg vrij en wel door een idee wat Leefbaar jaren geleden al ingebracht heeft. Sluit de plas aan op stromend water en de blauwalg verdwijnt. De geplande herinrichting creëert meer mogelijkheden in en rondom de Krabbeplas waardoor dit gebied door meer mensen gebruikt kan worden. Leefbaar verheugt zich op de eerste natuurzwemwedstrijden en de andere mooie evenementen waar nu ruimte voor gecreëerd wordt.

Een mini vakantie in Vlaardingen

De camperplaats in het centrum is niet meer van deze tijd. Wij zien kleinschalige mogelijkheden aan de Waterweg in het Oeverbos en/of aan de rand van de Broekpolder. Omdat wij de partij van gelijke monniken, gelijke kappen zijn vinden wij dat caravans en tenten ook gebruik van deze faciliteiten moeten kunnen maken. Enthousiaste ondernemers die dit plan willen omarmen zullen we helpen om deze plannen te realiseren

Onbekend maakt onbemind

Vlaardingen heeft het mooiste stuk natuur in de regio, toch zijn mensen nog steeds verbaast wanneer zij voor het eerst een bezoek brengen aan de Broekpolder. De stad wordt niet op de juiste wijze gepromoot. Juist de natuur en de recreatiemogelijkheden kunnen het verschil maken om voor Vlaardingen te kiezen, om in te wonen, een dagje cultuur te snuiven of een minivakantie te boeken in Vlaardingen kan het allemaal. Vlaardingen de stad waar je gratis 365 dagen per jaar kunt genieten van prachtige flora en fauna, dat is waar we bekend om moeten staan!

 

!
  • Natuurgebieden actief gebruiken voor citymarketing