Stadhuis VlaardingenFortuynlijke loungeFractiekamer VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Waalstraat 1 3131 CK Vlaardingen

Veilig

Vlaardingen krijgt de veiligheid en overlast maar niet onder controle. Schrikbarende veiligheidscijfers jaar na jaar op geweldmisdrijven, diefstallen en vernieling. Het bestaande pappen en nathouden beleid is hier de grootste oorzaak van. Hoewel er grof geld wordt uitgegeven om deze problemen op te lossen heeft het weinig tot geen resultaten opgeleverd.

Cameratoezicht

Het door VV2000/Leefbaar Vlaardingen gerealiseerde cameratoezicht is nog het meest effectief wanneer de camera`s live uitgelezen worden. Leefbaar vindt dat het tijd is voor beleid dat werkt.

De Stadsmarinier

Wij voeren de Stadsmarinier in! Vlaardingen heeft dezelfde veiligheidsproblemen als Rotterdam waar de Stadsmarinier al sinds 2002 zeer effectief is en de veiligheid enorm heeft verbeterd. Het zijn ‘superambtenaren’, speciaal door het college van burgemeester en wethouders aangesteld om de hardnekkige veiligheidsproblemen in bepaalde gebieden op te lossen. Een Stadsmarinier kent zijn wijk.

De Stadsmarinier loopt veel over straat en gaat met bewoners en ondernemers in gesprek. Zo nodig gaat een Stadsmarinier ook samen met bewoners en ondernemers op stap, bijvoorbeeld om problemen met eigen ogen te zien. Daarnaast heeft hij het mandaat om de Politie, Handhaving en Toezicht en alle afdelingen van de ambtelijk organisatie rechtstreeks aan te sturen.

Hij is als een metselaar die zorgt voor het cement tussen de stenen, de noodzakelijke verbindingen. Ook spoort hij ‘blinde vlekken’ op, zaken waar de reguliere organisaties geen zicht op hebben.

Meer lezen over de Rotterdamse Stadsmariniers kan hier: https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/stadsmariniers/

 Lik-op-stuk

Verder moet er een goed lik-op-stuk beleid komen, wie vernielt betaald en wie zich in de openbare ruimte misdraagt krijgt een stevige boete, het is klaar met het vriendelijk vragen of het de andere kant op kijken beleid van de afgelopen jaren. Preventieve maatregelen zijn prima maar wanneer iemand dan alsnog over de scheef gaat moet het stevige consequenties hebben.

!
  • Cameratoezicht wordt actief uitgelezen
  • Invoering Stadsmarinier
  • Lik-op-stuk beleid!